В ОБЩИНА ЕТРОПОЛЕ СЕ ПРОВЕДЕ
VІ МЛАДЕЖКИ БАЛКАНСКИ ТУРИСТИЧЕСКИ СЪБОР

   Тазгодишното издание на ,,Балканска среща‘‘ се проведе в България, като домакин беше община Етрополе. Началото на спортно-туристическото мероприятие бе поставено на 29 август 2014 година, като гостуващите групи от чужбина и България бяха посрещнати с питка и сол в Общинска администрация-гр. Етрополе. Гостите бяха приветствани с ,,Добре дошли‘‘ от секретаря на Общината – г-жа Мариана Драганска. VІ Младежки балкански туристически събор се проведе в периода от 29 до 31 август в Община Етрополе, в местността „Кокалското”. Участие взеха туристически и планински дружества от България, Сърбия, Македония, Хърватия, Босна и Херцеговина. Само преди година, през 2013, Клуб „Туризъм и екология” - град Етрополе стана член на младежки балкански туристически събор в град Тузла /Босна и Херцеговина/.
   70 представители на туристически и планинарски дружества и клубове се включиха в Балканската среща и участваха в спортно-туристическите състезания: ориентиране, опъване на палатка и теглене на въже. От България гости бяха представители на туристически клубове от Ботевград, Самоков, Троян, Ябланица и Бистрица, а домакин бе община Етрополе, в лицето на клуб ,,Туризъм и екология‘‘ с ръководител Кати Дочева. Във всички състезания бяха сформирани отбори с представители от различни държави с цел сплотяване на народите.
   При крайното класиране първо място заслужи Планинарски клуб „Конюх” от град Тузла /Босна и Херцеговина/, на второ място се класира Планинарски клуб „Победа” от Белград /Република Сърбия/, на трето място Планинарско дружество „Антигонеа” от град Неготино /Република Македония/, на четвърто място са два отбора - Клуб „Туризъм и екология”-град Етрополе и Туристическо дружество „Рилски турист”-град Самоков. Победителите в спортно-туристическите състезания бяха наградени с грамоти и медали.
   Участниците в Балканската среща участваха в поход до връх „Свещи плаз” /1888 м./ и посетиха етрополския манастир „Света Троица”, Историческия музей и Часовниковата кула. Всички останаха впечатлени от природните дадености, забележителностите и гостоприемството на Община Етрополе и Клуб „Туризъм и екология”.